Lacoste 85 Yıllık Logosunu Degiştirdi...

Evet yanlış duymadınız, dünyaca ünlü bir marka devi olan 'Lacoste' firması tüm dünyaca bilinen 85 yıllık 'Timsah' logosunu değiştirme kararı aldı.







Ama bu haber sizi hemen üzmesin, çünkü Lacoste timsah logosunu yalnızca bir süreliğine ve bunu bizim yardımımıza ihtiyaç duyan dünyadaki nesli tükenmek üzere olan hayvanlara bir yardım niteliğinde yapıyor.

© lacoste.com

Lacoste kuruluş yılı olan 1933 yılından beri polo yaka t-shirtlerini ve gömleklerini süsleyen timsah logosundan hiç vazgeçmedi. Zaten böyle bir karar almak ve timsah yerine başka bir logo kullanmak ta zor olsa gerek. 

Ama ne var ki zaman değişiyor ve bu kararla her Lacoste sever de timsah logosu yerine üzerinde farklı bir figür olan bir Lacoste t-shirt veya gömlek satın alma hakkına sahip oluyor ve bu vesileyle de dünyada nesli tükenmekte olan hayvanlara bir nebze de olsa yardım etmiş olacak.

© lacoste.com

Bu sınırlı sayıdaki üretimlerde 'Timsah' logosunun yerini nesli tükenmekte olan Sumatra Kaplanı, Siyah Tepeli Asya Maymunu, Kakapo Kuşu, Cava Gergedanı, Körfez Muturu (bir yunus türü), ve diğer nesli tükenmekte olan hayvanlar alacak.

© lacoste.com

Lacoste ve Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliğinin (IUCN) yapacağı bu işbirliği 3 yıl sürecek. Ve bu süre içinde 1775 beyaz t-shirtün piyasaya sunulması bekleniyor. Bu t-shirtlerin fiyatı ise $ 183 olacak ve bu seriden elde edilen bütün gelir nesli tükenmekte olan hayvanların korunmasına yardım eden kuruluşa bağışlanacak.

Ve piyasaya sürülecek olan t-shirt sayıları ise bu hayvanların dünya üzerinde kalan sayılarıyla eş sayıda olacak. Mesela üzerinde Sumatra Kaplanı bulunan beyaz t-shirtlerin sayısı dünya üzerinde kalan Sumatra Kaplanlarının sayısı olan 350 adet kadar üretilecek. Veya Cava Gergedanlı t-shirt sayısı yalnızca 67 adet olacak.

Lacoste bu projesini bir süre önce gerçekleştirilen Paris moda haftasında da ürünlerinde genellikle doğa motiflerini kullanarak görücüye çıkardı.

© lacoste.com

Ama siz yine de alıştığınız Timsah figüründen vazgeçemem diyorsanız üzülmeyin. Yerini diğer hayvanlara bırakan beyaz t-shirt ve gömleklerin dışındaki tüm ürünler Timsah logosu ile üretilmeye devam edecek.


İlginizi çekebilir!





Dünyanın En Büyük 10 Rekortmen Hayvanı






Dünyanın En Pahalı Filmleri...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder