Dünyanın En Büyük 10 Rekortmen Hayvanı

   Ne dersiniz? Sizce dünyanın en büyük köpek balığının boyu ne kadar olabilir? Ya da dünyanın en büyük örümceğinin?

   Bu hayvanlar belki dünyanın gelmiş geçmiş en büyük canlıları değiller ama şundan emin olabilirsiniz, bu hayvanlar türlerinin bilinen en büyük örnekleri.




 

 

Dünyanın En Büyük 10 Rekortmen Hayvanı

 

Dünyanın En Büyük Boğası


   Dünyanın en büyük boğası tam 1740 kilogram ağırlığındaki Donneto'ydu.1950'li yılların ortalarında İsviçre'De yaşayan bu boğa 190 cm boyundaydı.


Dünyanın En Büyük Timsahı


   Fotoğrafta 2002 yılında Burundi Cumhuriyetinde yakalanan 6 metre boyundaki Gustave Timsahı.Guinness Rekorlar Kitabı'da ise Hindistanda görülen bu timsahın 7 metre boyundaki bir benzerinin kayıtları bulunmakta.


Dünyanın En Büyük Yarasası


   1.8 genişliğindeki kanat boyu ve 40 cm uzunluğundaki boyuyla dünyanın en büyük yarasası.


Dünyanın En Büyük Yılanı


   Dünyanın en büyük anakondalarından yeşil anakondaların boyları 10 metreyi ve ağırlıkları 220 kilogramı geçebilmektedir.Bu anakondaların yaşayan en büyük olanı New York'ta Zooloji Derneğinde yaşamaktadı.Bu yılanın boyu 9 metre ve ağırlığı 130 kilogram.

   Bu anakondaların bulunan en büyüğü ise 1944 yılında Kolombiya Ormanlarında siyah altın yataklarını arayan bir petrol jeologu tarafından görülmüştür ve bu anakondanın boyu 11 metre 43cm'ydi.


Dünyanın En Büyük Atı


   Sampson adındaki bu atın boyu 2 metre 20cm ağırlığı ise 1.52 ton'du.Ne yazıkki Sampson artık hayatta değil ama bu güne kadar hiç bir at onun rekorunu kıramadı.


Dünyanın En Büyük Tavşanı


   Bu dört yaşındaki Ralf adındaki tavşan Birlemişmiş Krallıkta yaşıyor ve dünyanın en şişman tavşanı ünvanını elinde bulunduruyor.Ralf'ın sahibi Paulina Grant tavşanının ağırlığının 22 kilo 68 gram ve boyunun ise 1 metreden uzun olduğunu söylüyor.


Dünyanın En Büyük Örümceği


   Bu örümcek türü gerek vücut büyüklüğü gereksede bir ayak ucundan direk ayak ucuna kadar genişliğiyle dünyanın en büyük örümcek türü.Bu tür Kuş Yiyen Goliath olarak adlandırılır ve bilimsel adı ise Theraphosa Blondi'dir.Bu örümcekler kurbağa, kertenkele, fare, küçük yılanlar v.b. hayvanlarla beslenirler.Bu türün en büyüğü ise 1965 yılında Venezuella'da görüldü ve bir ayak ucundan bir ayak ucuna uzunluğu 28cm'ydi.


Dünyanın En Büyük Köpek Balığı


   Balina köpek balıkları dünyanın en büyük köpek balıkları olarak kabul edilirler.Kayıtlara giren en büyük balina köpek balığı ise tam 14 metre uzunluğunda.Ama bu türün daha büyük olanlarına sıkça rastlandığı bilinmektedir.Bu türün bazıları ise 20 ve daha büyük olabilmektedirler.

2002 yılında ise Çin'in Tayvan bölgesinde balıkçılar tam 34 tonluk 20 metre uzuluğunda dişi bir balina köpek balığı yakalamışlar fakat bu balık kayıtlara geçilmemiştir.


Dünyanın En Büyük Denizanası


   Dünyanın en büyük deniz anası tü Arktik, Kuzey Atlantik ve Kuzey Pasifik okyanuslarında yaşayan ''Cyanea''(Aslan Yelesi Denizanası) olarak bilinirler. Massachusetts Koyu'nda kıyıya vuran bu denizanalarından bir tanesinin çapı tam 2,28 metre tam uzunluğu ise 36,5 metreydi.


Dünyanın En Büyük Kedisi


   Liger - Melez(hibrid) erkek aslanla dişi kaplanın çiftleşmesinden meydana gelen bu kedi türünün ismi ingilizcedeki aslan(lion) ve kaplanın(tiger) kelimelerinin birleşmeleriyle meydana gelmiştir.Bu canlı türünün normal doğal ortamda meydana gelmesi neredeyse imkansıza yakındır çünkü aslanların anavatanı Afrika, kaplanların ise Asyadır.

Bu türün oluşması için insanlar özel olarak uğraş vermeseler de aslan ve kaplanlar hayvanat bahçesi gibi beraber yaşayabildikleri ortamlar ligerleri dünyaya getirmiştir.Agırlıkları 400 kilogramı boyları ise arka ayaklarının üzerinde durdukları zaman 3,7 metreyi bulabilmektedir.
 

İlginizi çekebilir!

Aliexpress Dünyanın En Çok Satılan En İlginç 10 Ürünü










Google Play'de Rekor Kırmaya Aday Bir Oyun Daha! - Night Flight



Dünyanın En Güzel Yerleri ve Turizm Merkezleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder