Dünyanın En Tehlikeli 10 Plajı...


İşte dünyanın En Tehlikeli 10 Plajı

Playa Zipolite Plajı – Meksika
Çok şaşıracaksınız ama bu harika plaj ‘’ölüler plajı’’ olarak adlandırılıyor. Bunu sebebi bugüne kadar birçok kişinini ölümüne sebep olan büyük dalgalar ve akıntıların fazla olması. Son zamanlarda insan ölümüyle sonuçlanan kazalar profosyenel cankurtaranların plajda görev yapmasıyla azalmış durumda.

Cape Tribulation Plajı - Avusturalya
Avusturalya’nın diğer bölgelerine oranla bu bölgede görülen timsah sayısı daha az ama bu bölge diğer tehlikeli varlıkların fazla olması bölgeyi tehlikeli bir yer haline getiriyor. 

Örneğin; agresif tepeli deve kuşları, zehirli yılanlar, zehirli örümcekler ve yine zehirli denizanaları özellikle yağmurlu zamanlarda çokça görülebilmektedir.

Shenzhen Plajları – Çin
Shenzhen plajları gerek yerli halk gerekse de turistler için gözde yerlerden birkaçı. Özellikle bazı günlerde plajlar o kadar kalabalık oluyor ki ‘’iğne atsanız yere düşmez’’ desek yeridir. 

İşte bu sebepten dolayı Shenzhen plajlarının çok kalabalık olması doğabilecek kazaları da beraberinde getiriyor. Ve çoğu zaman bu kalabalıktan nasibini çocuklar alıyor.

New Smyrna Beach – Florida – ABD
Florida’nın en güzel plajlarından biri olarak görülen New Smyrna Beach’e gitmek isterseniz oldukça dikkatli olmanızı öneririz. Çünkü bu bölgede sıkça köpek balılarına rastlanıyor. 

Öyle ki Amerika’da 2007 yılında gerçekleşen köpek balığı saldırılarının 17’si bu bölgede yaşanmış ve Guinnes Rekorlar Kitabı’na dahi ‘’Köpek balığı saldırılarının başkenti’’ olarak girmeyi başarmış.

Maho Beach – Saint Martin
Maho Beach fotoğrafçılar ve adrenalin severler için çok sevilen bir yer. Bu plaj adada bulunan havaalanının yalnızca birkaç metre ötesinde bulunuyor ve havaalanıyla plajı sadece aralarından geçen küçük bir yol ve havaalanı çitleri birbirinden ayırıyor. 

Plajın heryerinde ziyaretçilerin havaalanına yaklaşmamaları ile ilgili uyarılar yer alıyor. Ama ne uçak düşme riski ne de uçakların iniş kalkışları insanların bu güzel ve farklı yerde tatil yapmasına engel olmuyor.

Heard Adası – Avustralya
Avustralya’ya bağlı olmasına rağmen Heard Adası alışılageldik sıcak iklimin uzağında Hint Okyanusu’nun soğuk kesimlerinde bulunuyor. 

Suyunun çok soğuk olması nedeniyle bu bölge genellikle donma tehlikesinden korkmayan sörfçüler tercih ediliyor.

Hanakapiai Beach – Hawaii – ABD
Hiç kuşku yok ki bu plaj Hawaii’nin en güzel plajlarından. 

Fakat plajın bulunduğu bölge merkezden uzak ve yakınlarında hiçbir cankurtaran veya kurtarma bölgesi bulunmuyor ama yüzücüyü açık denize rahatlıkla çekebilecek çok güçlü akıntıları bulunuyor.

Gansbaai Beach - Güney Afrika

Gansbaai bölgesi dünyada beyaz köpek balıklarının en çok olduğu bölge olarak gösteriliyor. Hal böyle olunca tur şirketleri de bunu kâra dönüştürmenin yollarını düşünmüşler. 


Turistler bu bölgede kafes içinde diving yaparak onların öğlen yemeği olmadan denizin yırtıcı canlılarını daha yakından görme imkanını buluyorlar.

 

Staithes Beach – Yorkshire – İngiltere

Bu romantik ve hoş sahil kasabası birçok turisti ve sörçülerin uğrak bölgelerinden. Ama dışardan bu kadar güzel göründüğüne bakmaksızın Staithes Beach Avrupa’nın en kötü plajlarından biri olarak gösteriliyor. 


Bunun sebebi ise denize dökülen kanalizasyon atıkları o kadar fazla ki temizlik konusunda en düşük standartlara bile uygun değil.

 

Praia de Boa ViagemRecife – Brezilya

1992 yılına kadar bu plajda hiç köpek balığına rastlanmamış. 


Fakat daha sonra insanların ekosisteme verdikleri büyük zararlardan sonra(buna bilinçsiz balık tutmaları da ekleyebiliriz.) bu bölgede de köpek balıkları görünmeye başlanmış.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder