Dünyanın En İlginç Restoranları

 


Dünyanın En İlginç Restoranları

 

Eat (Brooklyn,ABD)

 
Sessiz Bir Yemek
Sizde şehrin ve insanların gürültüsünden yorulup sessiz bir akşam yemeği yemek ister miydiniz?
Restoranın sahibi olan Nicholas Nauman yıllar önce sessizliğinden etkilendiği Hindistan’ın bir Budist Manastırında bulunduktan sonra sessiz restoran fikrini hayata geçirmeye karar verir.
Sessiz restoran o kadar popülerdir ki bu küçük 25 kişilik restoranda müşterilerin bu ayrıcalıktan yararlanabilmek ve bu sessiz ortamda yemek yiyebilmek için günler öncesinden rezervasyon yaptırmaları gerekiyor.

Dick’s Last Resort (ABD)

 
Bu bar ve restoranlar zincirinde işe alımlarda garsonların kaba olmalarına dikkat ediliyor.Ve garsonluk eğitimleri de bu şekilde veriliyor.

Bu restoranlar zincirinde amaç müşterileri aşağılamak ve kızdırmak.Buraya yemek yemeye gelen müşterilere önlük ve büyük kağıt şapkalardan giymeleri isteniyor.Masalarda peçete bulunmuyor ve kural olarak garsonlar peçeteleri müşterilerin üzerine fırlatıyorlar.
 
Restoranın sahibi ilk olarak açtığı lüks pahalı restoranın batmasından sonra böyle bir restoran açmaya karar vermiş ve bu başarılı yatırımın ardından  6 tane daha «Dick’s Last Resort» restoranı açmıştır.

Big Texan Steak Ranch Amarillo (ABD)

 
Texas’ta bulunan bu restoranda eğer  iki kilogramlık bifteği 1 saat içerisinde tamamını yiyebilirseniz ücret ödemiyorsunuz.
 
Bu gelenek bir zamanlar bu restorana gelen ve çok aç olan bir kovboyun iki kiloluk bifteği bir seferde yemesiyle başlamış.Bundan çok etkilenen restoran sahibi o günden itibaren restorana gelen her kim olursa olsun 1 saat içerisinde aynı ağırlıkta bifteği yiyebilenden herhangi bir ücret almayacağına yemin eder, o tarihten itibaren dünyanın her köşesinden bu restorana gelip bu denemeyi yapan 40 bini aşkın kişiden yaklaşık 7 bini bu denemeyi başarıyla tamamlamıştır.

''İthaa'' Hilton (Maldivler)

 
Dünyanın ilk cam su altı restoranı ve yüksek basınca dayanabilmesi için denizin 5 metre derinliğinde bulunuyor.Yapımı 5 milyon dolara tamamlanan restoranda 14 kişilik yer kapasitesi var ve mercan kayalıkları üzerinde bulunuyor.Restoranın yapımında normal camlardan daha hafif ve dayanıklı olan akrilik cam kullanılmış.20 yıldır hizmet veren restoranın ismi İthaa ise ‘’inci’’ anlamına geliyor.Müşteriler ise yemeklerini yerken şeffaf dunar ve tavan sayesinde sualtı dünyasının güzelliklerini görme fırsatını elde ediyorlar.

Eenmaal (Amsterdam)
Bir kişilik masa mı istemiştiniz?
 
Amsterdam’da bulunan bu restoranın dizaynını yapan ve bu tarzın öncüsü olan Marina van Goor bu restoranın diğer restoranlardan genel olarak farklı olmadığını tek farkın ise buradaki masaların yalnızca tek kişilik olduğunu belirtiyor.Restoran, daha önce hiç tek başına kafeye gitmemiş olanlar ve restoranlarda sıklıkla tek başına yemek yiyenler için ideal bir yer.
Marina ''Eenmaal'' ile kafelerde yalnız yemek yemenin veya yalnız başına oturmanın hiç de farklı bir durum olmadığını bu tarz ile vurgulamak istemiş.


Dans Le Noir (Londra, Barcelona, Paris, New York)


 
Klasik mum ışığında yemek yemeyi unutun.
Dans Le Noir’da tamamen karanlık bir ortamda yemek yiyeceksiniz ve sizi ağırlayan garsonlar da görme engelli.Biraz ürkütücü gelebilir ama ışıksız, görme duyunuzu bir süreliğine kaybettiğiniz bir ortamda önünüze gelen yemeklerin tadı ve kokusu o kadar güzel gelecek ki, sanki bildiğiniz yemekleri bile yeni bir yemekmiş gibi hissedeceksiniz.Restoran ayrıca şaraplarıyla da meşhur.Ve bu şarapları dünyanın dört bir köşesinden seçen de görme engelli bir şarap uzmanı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder