Dünyanın En İlginç Evleri ve Binaları




Krzywy Domek – Çarpık Ev (Polonya)


2004 yılında inşa edilen bu bina Szotynscy & Zaleski tasarlanmıştır ve binada herhangibir köşe bulunmamaktadır.Mimarlar binayı şehrin tarihi yapısına ve dış görüntüsünü çevredeki diğer binalarla uyum içinde olmasına özen göstermişlerdir.Tasarımcılar yapının ilham kaynağının çocuk kitapları ressamları Jan Marcin Szancer ve Per Dahlberg’e ait çizimler olduğunu belirtmişlerdir.
Yapının dış görünüşüne bakılmaksızın iç kısmı oldukça fonksiyonel bir durumdadır ve şehrin en gözde yapıları arasında yer almaktadır.Bu fantastik binanın ilk katında kafeler ve mağazalar yer almaktadır.İkinci katında ise radyo yayın stüdyoları bulunmaktadır.Polonya’da bulunursanız bu enteresan yapıyı ziyaret etmeyi ve önünde fotoğraf çektirmeyi asla unutmayın.

Erwin Wurm Attack House (Viyana - Avusturya)



Bina Avusturya’nın en ünlü heykeltraşı tarafından yapılmış ve heykeltraşın sıradan aile evlerine olan yaklaşımını gösteriyor.Ev müze binasının üzerinde güvenli bir biçimde durabilmesi için 60 m2 boyutunda yapılmıştır.


The Haines Shoe House (ABD)


Bu ilginç evi 73 yaşındaki ayakkabıcı Mahlon Haines ailesi için ve reklam amacı ile inşa etmiştir. Mahlon Haines’in bir çok ayakkabı mağazası vardı ve bu evle beraber Haines mağazalarına dikkat çekmeyi amaçlamıştır.Evin bahçesinde bulunan köpek kulübesi de yine ayakkabı şeklinde tasarlanmıştır.Bugünlerde ise Ayakkabı Ev kafe olarak hizmet vermektedir ve oldukça popülerdir.

Pierre Cardin's Bubble House (Fransa)





Bu sıradışı ev ünlü modacı Pierre Cardin için yakın arkadaşı Antti Lovag tarafından inşa edilmiştir.
   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder